De Dunamare Academie draagt bij aan leren en ontwikkelen van en met elkaar

 

In de loop der jaren is de Dunamare Academie uitgegroeid tot dé plek waar alle medewerkers van Dunamare onderwijs van en met elkaar leren en waar zij nieuwe inzichten en inspiratie opdoen. Dat gaat verder dan puur inhoudelijke kennis over het vakgebied. De Dunamare Academie ontwikkelt ieder jaar aantrekkelijke en vernieuwde programma’s voor docenten op het gebied van pedagogiek en didactiek, maar kijkt ook met een brede blik naar wat leidinggevenden en onderwijsondersteunend personeel nodig hebben om vaardig, plezierig en gezond te werken. Er is veel aandacht voor zaken als leiderschapsontwikkeling, digitale vaardigheden, vitaliteit, persoonlijke effectiviteit en duurzame inzetbaarheid.

Voor schooljaar 2023-2024 zijn er niet alleen klassikale, maar ook tal van online trainingen in het programma opgenomen. De trainingslocatie op het Spaarne College is dé ontmoetingsplek voor collega’s, waar de Dunamare Academie elke week op maandagen en donderdagen diverse trainingsbijeenkomsten organiseert.

Bij Dunamare onderwijs draait het om kennisoverdracht, persoonlijke ontwikkeling, sociaal en emotioneel welbevinden en de voorbereiding van onze leerlingen op deelname in de maatschappij. Onze scholen staan voor onderwijs van hoge kwaliteit, waarbij iedereen zijn talenten in de volle breedte kan ontwikkelen: niet alleen onze leerlingen, ook onze medewerkers. Het diverse programma van de Dunamare Academie draagt bij aan het belang dat Dunamare onderwijs hecht aan leren en ontwikkelen van en met elkaar.

Medewerkers, die zelf een training willen verzorgen over een binnen het programma passend onderwerp, krijgen bij de Dunamare Academie alle ruimte om dit te verzorgen. Met een train the trainer programma borgen we dat de kennis die er is binnen Dunamare onderwijs ook binnen blijft.

Naast trainingen zijn de (vak-)netwerken een mooie aanvulling op de bestaande mogelijkheden om van en met elkaar te leren. Hier praat men collegiaal over het vak of een actueel onderwijsthema, werkt men aan betere onderwijsresultaten, worden lesmaterialen uitgewisseld of bezoeken collega’s  elkaar op de eigen scholen.

 

Heb je vragen? Mail ons gerust via: academie@dunamare.nl.

Niet gevonden wat je zocht?